Kom aan boord bij Schiphol en word luchthavenbeveiliger. Schiphol heeft jou nodig, het hele jaar door en op elk moment.

Jaarlijks passeren meer dan 25 miljoen passagiers de grootste luchthaven van Nederland: Schiphol. Als luchthavenbeveiliger informeer en adviseer je reizigers, controleert handbagage en bevorder je de snelheid van het controleproces. Je zorgt voor een veilige doorstroom van de vele passagiers. Lange wachtrijen schrikken jou niet af: je bent één en al rust.

De functie-eisen

Werken bij Schiphol betekent dat geen dag hetzelfde is. Flexibiliteit is in deze functie dan ook zeer belangrijk. Je bent minstens drie dagen per week beschikbaar, meer mag natuurlijk ook.

Woon je maximaal 50 km van Schiphol en ben je in het bezit van een beveiligingsdiploma 2 of vergelijkbaar? Voorzie je geen problemen in het aanvragen van VOG en VGB? Dan ben jij degene die we zoeken!

Eerst nog even dit: de BAST opleiding

Voordat je aan een mooie carrière op Schiphol begint volg je eerst de vijfdaagse verplichte BAST-opleiding. Wekelijks start een nieuwe opleiding, je kunt dus direct van start. Hierna ben je klaar voor de echte uitdaging: een fantastische werkplek waar je als luchthavenbeveiliger de verantwoordelijkheid draagt.

Solliciteren

Vacature:

Vestiging:

Je naam:

Je e-mailadres:

Je telefoonnummer:

Je LinkedIn profiel:

Je CV:

Upload je cv via e-mail
Uit veiligheidsoverwegingen en wegens AVG-voorschriften bewaren wij cv's niet op de webserver maar verzoeken wij sollicitanten deze rechtstreeks te mailen. Toegestane bestandstypes: jpg jpeg png gif mp3 mp4 pdf doc docx zip
maximale bestandsgrootte: 3MB

Je sollicitatie op vacature Werken bij Schiphol – luchthavenbeveiliger:

Werken bij Schiphol: FAQ

Enthousiast over deze vacature, of eerst meer weten over werken bij Schiphol of het werk als luchthavenbeveiliger? Hieronder vind je de meest gestelde vragen.

Wat doe je als beveiliger op Schiphol?

De luchthavenbeveiliger informeert en controleert passagiers. Je draagt verantwoording voor de veiligheid van de duizenden passagiers die dagelijks Schiphol passeren, maar ook voor het personeel en de vliegtuigen.

Hoeveel mensen werken er op Schiphol?

Luchthaven Schiphol is de grootste van Nederland en speelt binnen Europa een belangrijke rol. In totaal werken er meer dan 65.000 mensen bij Schiphol. Dit varieert van luchthavenbeveiligers tot piloten en van winkelmedewerkers tot schoonmakers. Voor het goed en veilig functioneren van de luchthaven is elke medewerker waardevol.

Wat houdt het veiligheidsonderzoek in?

Veiligheid staat op Schiphol voorop. Voor veel functies is een veiligheidsonderzoek vereist. Dit houdt in dat de sollicitant een Verklaring van Geen Bezwaar en een Verklaring Omtrent het Gedrag afgeeft. De Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) wordt namens het ministerie van Binnenlandse Zaken afgegeven aan personen die in aanmerking komen voor vertrouwensfuncties. Dit geldt ook voor de functie als luchthavenbeveiliger.

De Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een verklaring waaruit blijkt dat de persoon geen bezwaarlijk justitieel verleden heeft. De verklaringen zijn geldig zolang je in dezelfde vertrouwensfunctie werkzaam bent.

Solliciteer voor de functie luchthavenbeveiliger Schiphol, we informeren je over het aanvragen van een VGB en VOG.

Wat is de BAST-opleiding?

Beveiligingsmedewerkers die op een Nederlandse luchthaven aan de slag gaan moeten eerst de BAST-opleiding volgen. De Basic Aviation Security Training is verplicht. Het is dus niet mogelijk om zonder BAST- certificaat als beveiliger op Schiphol te werken.